Dream Houses

Before / after: 4 townhouses have a new look

Before / after: 4 townhouses have a new look

ADC Amandine Branji and Pauline Keo

Have a house in town, what luck ! Still it must be pleasant and habitable. And for that some work is needed usually. Even if stamp is there, it's always good to modernize the layout, from highlight the beams and chimneys or open it on a piece of greenery. Discover 4 townhouses that have a new look with the intervention of pro of the decoration!

Townhouses are a bit like the holy grail of any city dweller looking to buy. However, by acquiring a building in the city, you can face major development problems, despite the charm of yesteryear. Often poorly lit and huddled between two terraced houses, townhouses offer few possibilities for extensions. Leaving the job to a pro is sometimes the best solution for make his town house a little haven of peace. In these 4 completely renovated town houses, the decorators knew create bright and warm living spaces!

See also> Line games on all floors of this townhouse

1. Before / After: A family home illuminated by a renovation

Before work: Although elegant, the decor of this house dated a little and dark colors lead the room that lacked brightness. The burgundy paint and the cherry furniture darkened the living room and the dining room. The mission entrusted to the decorator Laurence Garrisson was to modernize this room a little neglected by the family.

The house before work

Laurence Garrisson

After work: the room has become a place of life friendly and bright. The installation of a suspension was essential to illuminate the room. The choice of colors is modern and sophisticated: the designer has chosen a range of ivory pulling beige and a touch of blue very current. These colors allow tobrighten the living room even further and of create a friendly and cozy atmosphere. The new furniture modernizes the living room and the layout highlights the old elements of the room. Two armchairs frame the fireplace repainted in blue, a shade that can put the latter forward, while it was almost invisible before the makeover deco.

To read also> I relook the house in a weekend!

The house after work

Laurence Garrisson

More pictures of this family home in Saint Germain en Laye renovated by interior designer Laurence Garrisson

2. Before / after: a modernized terraced house

Before work: the house was cluttered with furniture and the family lacked storage space. The renovations have never been completed: a faded wallpaper and plasterboard still adorned the walls. The furniture was an accumulation of furniture recovered over the years, without real thread. The house really needed a complete renovation to recover style. This is the work that has been entrusted to the architects of the ADC agency the workshop next door that have redeveloped and redecorated this house to make it modern and harmonious.

The house before work

ADC Amandine Branji and Pauline Keo

After work: now rid of mismatched furniture, the house displays a frank and modern look. The living and dining areas have been reversed for a better layout of space and better circulation in the house. The living room wall has a red brick cladding that adds character to the space. The house is offered an industrial style thanks to the glass roof installed between the dining room and the kitchen. This allows to promote communication between the two rooms and let the light, without breaking a wall.

Read also> Before / after 5 studios metamorphosed by pros

The house after work

ADC Amandine Branji and Pauline Keo

The house after work

ADC Amandine Branji and Pauline Keo

More pictures of this semi-detached house renovated by the ADC interior design agency next to the workshop

3. Before / after: a dark living room revamped for clarity

Before work: this old house in the heart of Etretat deserved a new youth. The dark oak varnished oak beams darkened the room and crushed the living room, which did not enjoy a high ceiling. The rooms were crowded with trinkets. The kitchen was composed of dark and rustic furniture, and beige tiled splashback from the 80s. The old-fashioned decor and rustic furniture did not do justice to the building of the nineteenth centurywhich deserved a great refreshment to be comfortably inhabited.

Read also> 15 photos of old houses renovated with taste

The house before work

Françoise R.

After work: the living room was lit thanks to new furniture. The sofa and the white and beige armchairs add a natural ambience to this seaside house. The beams have been sandblasted to find the original color of the oak. On the ceiling, they disappeared in favor of a plain white paint that illuminates the room that was until then very dark. In the kitchen, the furniture has been replaced by more modern light wood furniture with built-in appliances to optimize the space. The faded credenza has given way to an orange wall that energizes the space and brings a touch of color to this living room.

The house after work

Françoise R.

More photos of this house Etretataise renovated by a surfer.

4. Before / after: a refurbished ground floor

Before work: this small millstone house on 5 floors has only 30 m2 on the ground per level. On the ground floor, the kitchen and the dining room with the recent furniture remained poorly arranged for a family life. Each room required more storage and the kitchen needed a real dining area to accommodate the whole family at the table. Direct access to the terrace is an advantage in this house, but this asset was however not highlighted. Violet, red, yellow ... On the walls, we attended an overdose of colors. The house really needed a facelift.

The house before work

Juliette Berny

After the works: the kitchen area is rearranged with new modern furniture in lacquered white. In this new kitchen, a real dining area has been created thanks to a bar area so that the whole family can have lunch together. The bay window overlooking the garden has been enlarged to open the room on the outside, and a veranda was created to structure the space. The walls have been painted white for more brightness. Under the stairs, he too redone, a large closet has been arranged to optimize the space and tidy up all the family's belongings. The tiled floor has been replaced by parquet for a warmer decor.

Read also> A family house transformed from A to Z

The house after work

Juliette Berny

The house after work

Juliette Berny

More pictures of this small millstone house renovated by the ADC interior design agency, the workshop next door